Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Καταγγελία για κενά-πλεονάσματα.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΦΑΣΤ-ΤΡΑΚ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ


Με διαδικασίες φαστ τρακ το Υπουργείο επιχειρεί να μηδενίσει και για φέτος τις μεταθέσεις. Πιο συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμό 37423/Ε2/08-03-2019 εγκύκλιό του που στάλθηκε στις ΔΔΕ Παρασκευή 08/3 μεσημέρι πριν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, απαιτεί έως την Τετάρτη 13/3 να ολοκληρωθούν οι ενέργειες υπολογισμού κενών-πλεονασμάτων για την πραγματοποίηση μεταθέσεων. Πρακτικά, χωρίς να έχουν καθοριστεί τα τμήματα για την επόμενη σχολική χρονιά, χωρίς τη γνώμη των συλλόγων, αγνοώντας σχεδόν και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, με το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ΓΕΛ στον αέρα, το Υπουργείο προσπαθεί να δώσει ψευδή εικόνα για τα κενά και να μηδενίσει με αυτόν τον τρόπο τις μεταθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ΔΔΕ που στελεχώνονται σε ποσοστό 25% και άνω από αναπληρωτές εμφανίζονται πλεονασματικές σε προσωπικό!

Είναι ξεκάθαρο ότι και εν όψει εκλογών το Υπουργείο σχεδιάζει να μηδενίσει τις μεταθέσεις με στόχο να πετάξει το «τυράκι» των αποσπάσεων στους συναδέλφους. Το έργο το είδαμε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν ικανοποιήθηκε περίπου το 7% των αιτήσεων μετάθεσης και περίπου το 63% των αιτήσεων απόσπασης.

Η κοροϊδία δεν πάει άλλο! Απαιτούμε:

  • Άμεση ανάκληση της εγκυκλίου των μεταθέσεων. 
  • Να δοθεί στους συλλόγους διδασκόντων το δικαίωμα να καθορίζουν τον αριθμό τμημάτων με βάση το πάγιο αίτημα για 20 μαθητές ανά τμήμα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, 15 ανά κατεύθυνση, 10 ανά εργαστήριο ΕΠΑΛ.
  • Ο υπολογισμός των κενών να γίνεται με βάση τους υπηρετούντες συναδέλφους κατά το τρέχον σχολικό έτος.
  • Τα διευθυντικά κενά να δίνονται ως κενά μεταθέσεων.
  • Οργανική για όλους τους συναδέλφους σε σχολείο ανεξαρτήτως του πλήθους ωρών.
  • Άμεση επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς ωραρίου – επαναφορά της μείωσης ωραρίου για τους υπευθύνους ΣΕΦΕ και ΣΕΠΗΥ.
  • Να δίνεται ως κενό κάθε θέση που μένει κενή λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης.
  • Στελέχωση όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό – εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.